26/1/13

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας 10 Φεβρουαρίου


                                         Πρόσκληση
                             Έκθεση φωτογραφίας
                     
       «Σκόνη του χθες, χρώμα του σήμερα»
       Κυριακή 10 Φεβρουαρίου από τις 19:00

Ανοιγόκλεισε τα μάτια γρήγορα και η εικόνα που ήταν μπροστά του αποτυπώθηκε στο μυαλό, σαν φωτογραφία. Πολλές φορές είχε σκεφτεί να ανοίξει άγνωστες πόρτες, μα τελικά περιορίστηκε στο να τις ζωγραφίζει. Ίσως να φοβήθηκε για το τι μπορεί να αντίκριζε, ίσως απλά το ενδιαφέρον του να περιοριζόταν στην αναδιαμόρφωση της αισθητική της πόρτας. Έγραψε γρήγορα το όνομα του και έφυγε...

Λίγο πιο κάτω ένα κοριτσάκι θα διέλυε για πάντα το παιδικό μου όνειρο∙ να ταξιδέψω μέσα σε μία φούσκα. Την έβλεπα να μαθαίνει το μαγικό ξόρκι για να μετατρέψει σαπούνι, νερό και αέρα σε μια τεράστια φούσκα. Μα πάλι δυστυχώς δεν θα αντέχει για να με πάει αυτό το ταξίδι που τόσο επιθυμούσα. Πως συμβιβάζεσαι στην πραγματικότητα όσο μεγαλώνεις!

 Εκείνη την στιγμή εκείνος θα περπατούσε και θα χάζευε και άλλες παλιές, φθαρμένες πόρτες. Για έναν περίεργο λόγο κάτι τον σταματούσε και περνούσε μπροστά τους δίχως να τις πειράξει. Εκείνη την στιγμή πήρε την μεγάλη απόφαση. Άνοιξε μια απ αυτές! Εγκατάλειψη. Σκόνη και φως από σπασμένα παράθυρα. Δεν άντεχε να κάνει σκέψεις για το τι είχε συμβεί σ εκείνο το μισοσκότεινο μέρος με τα δύο ποδήλατα. Ένιωσε έντονη δυσφορία. Έτρεξε ταραγμένος, σχεδόν πνιγμένος προς τα έξω και κοίταξε απέναντι του: χρώμα, φως…

 Μία ιστορία δέκα φωτογραφίες.
                                                         
    Δώρα Πανταζοπούλου
                             
Μετά την έκθεση live party με τους Baker Boys σε jazzy, soul, blues ήχους!



25/1/13

14 Φεβρουαρίου Live

O Άλκης Αναστόπουλος στην κιθάρα  η Μαρία Κουρτογιάννη στο πιάνο και η Αγγελική Καλλέργη στην φωνή θα αναλάβουν γύρω στις 22:00 να συνεχίσουν το ερωτικό κλιμά, μετά την παρουσίαση του βιβλίου, σ ένα live πρόγραμμα με blues, μπαλάντες και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.

Είσοδος Ελεύθερη.

14 Φεβρουαρίου παρουσίαση

Η συγγραφέας Μαριλένα Παππά έρχεται στο Ροδάνι στις 14 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 για να μας παρουσιάσει το καινούριο τις βιβλίο "ερωτικές καταλήξεις". Σε μία ατμόσφαιρα σαφώς επιρεασμένη από το διάχυτο ερωτισμό της ημέρας, θα μάθουμε άν όλα τελικά καταλήγουν ερωτικά.

Paris playn' and singin'blues 7 Φεβρουαρίου

Ο Πάρης Γκαγκαστάθης παιζει κ τραγουδαει τα blues στο Ροδάνι μαζι του 2 εξαιρετικοί μουσικοί κ φίλοι:
o Bασίλης Σαλτίκης στο σαξόφωνο  κ ο Νίκος Τσιμπούκης στην κιθάρα κ στη φωνή.
Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στις 22:00
Είσοδος ελεύθερη!

22/1/13

Αφεντούλα Ραζέλη @ Ροδάνι

Το Ροδάνι υποδέχεται μια σπουδαία τραγουδίστρια που θα μας κρατήσει συντροφιά τα Σάββατα του Φεβρουαρίου. Κάθε Σάββατο η Αφεντούλα και ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου σ ένα πλούσιο πρόγραμμα με λαϊκή "χροιά".
Είσοδος Ελεύθερη
Τιμή ΠΡΩΤΟΥ ποτού 10 Ε

Λίγα λόγια για την Αφεντούλα: Γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε νηπιαγωγός στην Καρδίτσα και μουσικο-παιδαγωγικά στο Σύγχρονο Ωδείο της Θεσσαλονίκης, όπου και ξεκίνησε να τραγουδάει στα μουσικά στέκια της πόλης ρεμπέτικα, λαϊκά και Σμυρναίικα.
Στη συνέχεια βρέθηκε στην Αθήνα για μεταπτυχιακά στην παιδοψυχολογία, ενώ παράλληλα ξεκινά σπουδές φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Από τότε εμφανίζεται σε πάλκα και μουσικές σκηνές και μετέχει σε συναυλίες και παραστάσεις για το λαϊκό, το ρεμπέτικο και το Σμυρναίικο τραγούδι, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, επεκτείνει τα ενδιαφέροντα και τις συνεργασίες της, προς το έντεχνο τραγούδι και τις μουσικές του κόσμου.

Στη μέχρι τώρα διαδρομή της έχει συνεργαστεί με τους Βαγγέλη Κορακάκη, Χαρούλα Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Χρήστο Νικολόπουλο, Μανώλη Ρασούλη, Μαίρη Λίντα, Μπάμπη Τσέρτο, Μαριώ, Κατερίνα Κούκα, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Αιμιλία Οτταβιάνο, Γιάννη Κούτρα κ.α.
Εμφανίσθηκε επίσης σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, κυρίως σε κρατικά κανάλια. Τραγούδησε ακόμα στην τελευταία ταινία της Φρίντας Λιάππα, Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου.

Στη δισκογραφία εμφανίστηκε σε δίσκους των Βαγγέλη Κορακάκη (Λαύριο), Σωτήρη Γεραλή (Εποχές), Γαβρήλου Κοκκώνη (Το ταξίδι) και άλλων, σε συλλογές (Οι περασμένες μου χαρές, Άρωμα Σμύρνης κ.ά.).
Στην προσωπική της δισκογραφία περιλαμβάνονται τα άλμπουμ Στη φωτιά να ρίχνεις μέλι (2000, FM Records), στη σφαίρα του έντεχνου και του λαϊκού τραγουδιού και Ξυπνήστε χαρές μου (2008, Δίκτυο), πολυσυλλεκτικός δίσκος, με υλικό που εκτείνεται από τα Βαλκάνια ως την Αργεντινή.

The baker boys live 31 Ιανουαρίου

Η συνταγή γνωστή: δύο πιάνα ( Χάρης Μπότσης -Κωνσταντίνος Χριστοδούλου) jazz, soul, funky μουσικές. Εκπλήξεις, guest, χορός ότι καλύτερο για Πέμπτη βράδυ! Εσείς θα πάτε αλλού;
Είσοδος Ελεύθερη!
Επιβάρυνση στην τιμή του πρώτου ποτού.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου

Ο Μάνος Σαραντίδης στο ακορντεόν και η Αγγελική Γαστεράτου στην φωνή σ ένα πρόγραμμα με έντεχνα και ελαφρολαικά κομμάτια, από το χθές και το σήμερα. Οι δυό τους θα μας κάνουν να νοσταλγήσουμε, να ονειρευτούμε και να διασκεδάσουμε όπως ποτέ άλλωτε...
Σάββατο στις 22:30
Τιμή ΠΡΩΤΟΥ ποτού 10 Ε

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου

Ο Γιώργος Καπής (κιθάρα-φωνή) και ο Λευτέρης Σασλόγλου (κιθάρα-μπουζούκι-φωνή) σ ένα live μ έντεχνα, ρεμπέτικα, και λαϊκά τραγούδια. Με πολύ κέφι, παρείστική δίαθεση, ζεστό ρακόμελο και ότι προκύψει!
Πέμπτη στις 22:00
Είσοδος ελεύθερη!